Duurzame uitvaartkisten worden vervaardigd zonder (chemische) lak of lijm en hebben geen ornamenten. De bekleding is van een natuurlijk materiaal, zoals hennep, bamboevezel, brandnetelvezel of linnen of jute met een keurmerk. Er wordt bewust niet gekozen voor (ongebleekt) katoen, want bij de verbouwing van katoen wordt veel water en pesticiden verbruikt. Linnen is vervaardigd van de vlasplant, en dit is een veel sterker gewas, waar dus beduidend minder pesticiden bij worden gebruikt.

Uitvaartkist Hollands hout

Deze kist is een combinatie van Hollands- en gerecycled hout. Hollands hout komt uit bossen van Staatsbosbeheer – de bossen waarin dagelijks wordt gewandeld, gesport, gespeeld en van de natuur genoten. Ze worden duurzaam beheerd en dragen daarom ook het FSC®-keurmerk. Het FSC-keurmerk van de Forest Stewardship Council geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie. FSC is opgericht in 1993 in Toronto, Canada. Staatsbosbeheer oogst hout uit bossen zonder dat dit ten koste gaat van de totale oppervlakte aan bos. Staatsbosbeheer haalt dus niet meer hout uit het bos dan er bijgroeit. Het hout dat wij nu oogsten hebben wij te danken aan de generaties voor ons. Daarom hebben wij de verantwoordelijkheid om te blijven investeren in bos en vakmanschap voor toekomstige generaties. Een deel van de opbrengst van iedere verkochte kist gaat rechtstreeks naar het natuurbeheer.

Uitvaartkist Hollands hout
Hollands hout

Uitvaartkist Populier

Populierhout is een mooi ecologisch product, afkomstig van Hollandse bodem, dus een milieuvriendelijk alternatief.

Massief populierenhout, doorlopende handgrepen.
Uitvaartkist Populier

Draagbaar en wade

Een draagbaar van ongeschaafd massief grenen uit Nederland is een duurzaam alternatief voor een uitvaartkist. Een draagbaar is altijd onlosmakelijk verbonden aan een lijkwade (een grote lap textiel waarin een overledene wordt gehuld). Kies voor een lijkwade alleen van linnen, wol of zijde – dat is minder belastend voor het milieu dan katoen. Zoals de draagbaar Hollands hout. Deze is inclusief een duurzame wade van Belgisch Linnen.

Over andere mogelijkheden informeren wij u graag.

Draagbaar Hollands hout met wade
Draagbaar Hollands hout met wade
Back To Top
Zoeken