skip to Main Content

Aan de uitvaartplechtigheid geeft u zelf een invulling. De tijd die u ter beschikking heeft is per begraafplaats of crematorium verschillend, hierover kan de uitvaartbegeleider u nadere informatie geven. Hieronder een handreiking voor een mogelijke volgorde van de plechtigheid:

• Binnenkomst (met muziek)
• Welkomstwoord door ceremoniemeester, familielid of uitvaartbegeleider
• Spreker
• Muziek
• Spreker
• Dankwoord door ceremoniemeester, familielid of uitvaartbegeleider
• Afsluitende muziek

Uiteraard bent u (binnen de beschikbare tijd) vrij om dit te verkorten of uit te breiden naar wens.

Tips voor het schrijven van een afscheidstoespraak
Het schrijven van een toespraak kan heel troostrijk zijn. Maar zo vlak na een overlijden, als het hoofd toch vaak anders functioneert dan u gewend bent, ook best moeilijk. Wilt u zelf een toespraak houden, download dan het document Tips voor het schrijven van een afscheidstoespraak.

Muziek met een persoonlijk karakter
Voor de muziek kunt u eigen cd’s (bij voorkeur de originele exemplaren) meenemen. Dit kan vaak op de dag van de uitvaart, maar bij sommige crematoria moet de muziek 24 uur van te voren aangeleverd worden (bijvoorbeeld in Almere en Amersfoort). Ook bij de gebrande cd’s is het verstandig eerder de muziek aan te leveren, zodat deze gecontroleerd kan worden. In overleg met de uitvaartbegeleider kan bekeken worden of u zelf de muziek wegbrengt of dat wij dit voor u verzorgen.

Livemuziek
De vraag naar live gezongen muziek, die aansluit op de hedendaagse wensen, is ondertussen een steeds vaker gehoord verzoek. Wij helpen u graag zoeken.

Foto’s en video’s
Steeds vaker wordt tijdens de bijeenkomst gebruik gemaakt van audiovisuele middelen om foto’s en/of films van de overledene te vertonen.

U kunt de uitvaart laten vastleggen, bijvoorbeeld door een fotograaf of filmer. Voor een ontroerend en blijvend document.

Wilt u meer informatie over de invulling van de plechtigheid? Klik dan hier voor contact.

Back To Top
×Close search
Zoeken