Aan de uitvaartplechtigheid geeft u zelf een invulling. De tijd die u ter beschikking heeft is per locatie verschillend, hierover kan de uitvaartbegeleider u nadere informatie geven. Hieronder een handreiking voor een mogelijke volgorde van de plechtigheid:

• Binnenkomst (met muziek)
• Welkomstwoord door ceremoniemeester, familielid of uitvaartbegeleider
• Spreker
• Muziek
• Spreker
• Dankwoord door ceremoniemeester, familielid of uitvaartbegeleider
• Afsluitende muziek

Uiteraard bent u (binnen de beschikbare tijd) vrij om dit aan te passen naar wens.

Tips voor het schrijven van een afscheidstoespraak
Het schrijven van een toespraak kan heel troostrijk zijn. Maar zo vlak na een overlijden, als het hoofd toch vaak anders functioneert dan u gewend bent, ook best moeilijk. Wilt u zelf een toespraak houden, download dan het document Tips voor het schrijven van een afscheidstoespraak.

Muziek met een persoonlijk karakter
Tegenwoordig wordt vrijwel alle muziek digitaal afgespeeld. De uitvaartlocatie wil dit graag tijdig in bezit hebben. Wij kunnen u uiteraard helpen als u de muziek zelf niet digitaal heeft. U geeft dan de gewenste titels en uitvoerenden door en dan kijken wij of deze bij de uitvaartlocatie aanwezig zijn of dat wij er op een andere manier aan kunnen komen.

Livemuziek
De vraag naar live gezongen muziek, die aansluit op de hedendaagse wensen, is ondertussen een steeds vaker gehoord verzoek. Misschien weet u zelf iemand en anders helpen wij u graag aan mogelijke opties.

Foto’s en video’s
Steeds vaker wordt tijdens de bijeenkomst gebruik gemaakt van audiovisuele middelen om foto’s en/of films van de overledene te vertonen. In de meeste gevallen gaat dat via een powerpoint presentatie. U kunt deze zelf bij ons aanleveren, maar u kunt ons ook losse foto’s sturen, dan maken wij daarvan voor u een powerpoint. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Ook kunt u de uitvaart laten vastleggen, bijvoorbeeld door een fotograaf of filmer. Voor een ontroerend en blijvend document.

Wilt u meer informatie over de invulling van de plechtigheid? Klik dan hier voor contact.

Back To Top
Zoeken