Een grafmonument, ornamenten klein of groot, een speciale urn of een asdrager. De bestemming en betekenis kunnen samengaan in een prachtige vorm. Van kunstvoorwerp tot sieraad. Het zijn tekens van troost en oneindigheid. In edelmetaal, duurzaam hout, steen, glas, beton tot aan ruwe of bewerkte staalsoorten.

Stijlvolle asbestemming
Bij een crematie zal altijd een beslissing moeten worden genomen over de bestemming van de as. Er kan gekozen worden voor verstrooiing, maar de as, of eventueel een gedeelte ervan, kan ook bewaard worden.

Een urn kunt u mee naar huis nemen, of u kunt een plekje uitzoeken voor een bijzetting op een begraafplaats. Dit kan bijvoorbeeld in een familiegraf, maar ook in een urnenmuur.

Er bestaan ook kleinere asdragers. Hierin kan een gedeelte van de as bewaard worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat binnen een familie meerdere personen een aandenken willen, de as kan dan verdeeld worden, of er wordt voor gekozen de rest van de as te verstrooien.

Hiernaast bestaan ook assieraden. Dit kan een hanger, armband of ring zijn. Hierin wordt een beetje van de as verwerkt, waardoor u een dierbare persoonlijke herinnering heeft die u dichtbij kunt dragen.

Het uitkiezen van een gedenkteken
Het symbool dat tot stand komt, kan in huis geplaatst worden, of bijvoorbeeld als tuinbeeld de herinnering levend houden. Van de uiteenlopende materialen en mogelijkheden brengen we u graag op de hoogte.

Wij kunnen u bijvoorbeeld ook informeren over restauraties en familiegraven. Over de regels en vergunningen voor grafstenen en monumenten. En over de bijzetting van urnen, het maken van een tweede inscriptie en bovengronds begraven.

Wij werken regelmatig samen met de Baarnsche Steenhouwerij Kreuning. Klik hier om de site te bekijken.

Urnen, asdragers, sieraden en accessoires kunt u op afspraak komen bekijken bij het Afscheidscentrum Van Vuure in Hilversum.

Klik hier voor contact als u meer informatie wilt over gedenktekens.

Back To Top
Zoeken