Uitvaartverzorging in coronatijd, alle zeilen bijzetten

Christiaan Paauw interviewde Martine van Vuure over het uitvaartwerk in coronatijd. Wat is er mogelijk om een persoonlijk afscheid te organiseren? Hoe reageren nabestaanden op de maatregelen? En hoe gaan de medewerkers van Uitvaartverzorging Van Vuure om met de uitdagingen tijdens de pandemie?

“De uitvaartbranche is een van de weinige beroepsgroepen waar veel uitzonderingen op de coronamaatregelen van kracht zijn. Zo mogen wij nog met een grote groep mensen een plechtigheid houden en hen na de uitvaart een kopje koffie of glas wijn aanbieden – uiteraard wel met inachtneming van alle veiligheidsrestricties die op dat moment gelden”, zegt Martine.

“Als families bij ons op condoleancebezoek komen, dan hebben we bijvoorbeeld een looproute met looplijnen. Bij uitvaartplechtigheden moeten mensen als zij bewegen een mondkapje op, maar zodra zij zitten of moeten spreken dan mag deze af. Het is voor de veiligheid voor iedereen die daar rondloopt, dus wij doen ons best om dit zo goed mogelijk te handhaven.”

“Op het moment wordt er vaak gebruik gemaakt van een livestream tijdens een uitvaart, zodat mensen die niet aanwezig kunnen zijn, toch via een scherm mee kunnen kijken. Voorheen gebeurde dit zelden, maar nu is het bijna gebruikelijk bij een uitvaart. Daarnaast zien wij dat het afgelopen jaar meer overledenen zijn opgebaard in onze afscheidscentra. Doordat veel mensen thuiswerken denk ik dat zij het minder prettig vinden om iemand na het overlijden thuis te houden.”

Klik HIER om het interview te lezen.

Neem CONTACT met ons op voor meer informatie.

Back To Top
Zoeken