Boeklancering op de Bosdrift (terugblik)

‘Verdriet is als een egel’, verhalen over rouw

Onlangs vond in de aula van Begraafplaats Bosdrift de presentatie plaats van het boek Verdriet is als een egel. Het omvat 35 verhalen over rouw, beschreven door Gerard van Midden.

Bij de sfeervolle boeklancering was een aantal nabestaanden aanwezig. Zij die voor dit boek hun persoonlijke verhaal deelden.

Gerard van Midden, nazorgmedewerker in de regio, selecteerde voor het boek zeven thema’s die hij in zijn gesprekken met ruim 400 nabestaanden veelvuldig tegenkwam. Elk thema telt vijf verhalen, een reflecterende tekst en als afsluiting een gedicht. Een bundeling verhalen die stil maken, raken, verwonderen en soms ook vrolijk stemmen.

Bloemlezing

Tijdens de bijeenkomst vertelde Gerard van Midden de aanwezigen hoe het boek tot stand kwam en las hij een verhaal en een gedicht voor. Gerards dochter Anne van Midden lichtte de foto’s van de bloeminstallaties toe die het boek sieren.
Martine van Vuure, directeur Uitvaartverzorging Van Vuure: “Bij een ontmoeting met Gerard kwam naar voren dat hij een droom had: een mooi boek maken over verlies. Daarop hebben wij hem gesteund, om het gedrukt te krijgen. Omdat dit boek een troost kan zijn voor velen.”

Het boek kan onder meer online besteld worden via www.jadeuitvaartwinkel.nl / Steunpunt Nabestaanden aan het Melkpad in Hilversum. Hier is het boek ook te koop.

‘Verdriet is als een egel’

140 pagina’s
Adviesprijs incl. bezorging 20 euro
Uitgeverij Zinvoorzin- Baarn
ISBN 978-94-92526-73-1

Neem voor meer informatie over uitvaartverzorging en nazorg CONTACT met ons op.

Gerard van Midden spreekt in de aula van Begraafplaats Bosdrift.
Back To Top
Zoeken