skip to Main Content

Terugblik Wereldlichtjesdag 2019 (Muiderberg)

Elk jaar, op de 2e zondag in december, is het Wereldlichtjesdag. Dan branden mensen over de hele wereld om precies 7 uur ’s avonds kaarsjes ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het geleden is. En omdat mensen in verschillende tijdzones leven, ontstaat er een lint van lichtjes over de hele wereld.

Zo verbond Wereldlichtjesdag ook dit jaar weer iedereen die een kind verloren heeft, en dat is een troostrijke gedachte. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

In Nederland krijgt Wereldlichtjesdag sinds een aantal jaar meer en meer aandacht. Er worden bijeenkomsten georganiseerd, op begraafplaatsen of andere plekken. Het is dan ook een belangrijk moment voor veel ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, familie en vrienden.

Monique Ekels en Van Vuure organiseerden op 8 december jl. een bijeenkomst voor Wereldlichtjes dag, in het afscheidscentrum op de Algemene Begraafplaats aan de Badlaan te Muiderberg.

Neem voor meer informatie CONTACT met ons op.

Klik HIER voor meer informatie over Wereldlichtjesdag.

Eerder verscheen onze column Het ondenkbare…

wereldlichtjesdag

Back To Top
×Close search
Zoeken