Ga naar hoofdinhoud

Voor Laren Klassiek (Matthäus Passion)

‘Het blijft mij ieder jaar weer verwonderen’

Dit jaar was de Robert-Franz-Singakademie uit Halle uitgenodigd door Stichting Laren Klassiek voor de uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de sfeervolle en monumentale Sint Jansbasiliek van Laren (NH).

Onder leiding van dirigent Nikolaus Müller voerde een topselectie van dit vermaarde Duitse koor op Palmzondag Bachs meesterwerk uit. De vertolking werd samen met gerenommeerde Nederlandse solisten verzorgd, onder begeleiding van het Tarisio Consort.

Ook dit jaar droeg Uitvaartverzorging Van Vuure bij aan de totstandkoming van deze bijzondere uitvoering. Martine van Vuure (directeur): “De kracht van deze muziek is dat het van alle tijden is. Het lijdensverhaal en de dramatiek erachter vinden samen een weg in een prachtige muzikale vertelling. Het blijft mij ieder jaar weer fascineren en verwonderen.”

“De klankkleur van de solisten en het geweldige koor, daar was ik het meest van onder de indruk dit jaar”, zegt Martine van Vuure. “Je kunt je helemaal verliezen in het verhaal en tegelijkertijd blijf je geboeid door de muziek. Het orkest zorgt voor een mooie omlijsting, het draagt als het ware het verhaal. Zeer indrukwekkend.”

“Uitvaartverzorging Van Vuure steunt de Stichting Laren Klassiek omdat wij het belangrijk vinden een bijdrage aan de toekomst televeren. Dit past bij onze lokale betrokkenheid en achtergrond. Stichting Laren Klassiek organiseert namelijk niet alleen een aantal prachtige muziekuitvoeringen voor volwassenen, maar zet zich ook in om jongeren bekend te maken met klassieke muziek.”

Back To Top
Zoeken